4Som mange er du sikkert godt vant med snapchat i hverdagen. Den brukes for å chatte med bilder, som kan både illustrere og vise hva man snakker om, eller den kan inneholde selfies om ikke annet som er både relatert eller urelatert til emnet.

Vi kan like så godt innrømme det - vi elsker å vise oss frem, og derfor elsker vi snapchat! Men før du stiller deg opp i favorittposituren din og sender neste bilde - så er det èn ting du burde vite om denne tjenesten.

Snapchat er herlig med måten du kan sende dine bilder på - du kan stille inn tiden du ønsker at bildet skal vises, og etter det forsvinner det automatisk - eller gjør det egentlig det?
Sannheten er den at snapchat ikke er så godt forberedt på hva som kan komme i fremtiden - bildene dine blir nemlig lagret i en hemmelig mappe, dypt i mappestrukturen. Da er det nemlig enklere å få tak i bildene som er sendt og mottatt enn du tror.

Bildene ligger lagret i en mappe som kalles "RECEIVED_IMAGE_SNAPS." En extender kalt ".NOMEDIA" blir lagt til bildene slik at de blir vanskelig, men ikke umulig å finne. Fjernes denne extensionen, så blir bildene synlige.

Snapchat påstår at bildene slettes etter visning, men dette stemmer ikke helt. Selv om filene blir slettet i fra deres servere, så blir de ikke slettet fra telefonen din.

 

Oh snap! -Tenk over dette neste gang du bruker snapchat.

 

 

Kilde: BI
#snapchat #bilder #lagring #forsiktighet #sosialemedia

 


 


Nyhet! Kommenter via Facebook.


Kommentarer via blogg.no

teenlinn

06.10.2014 kl.16:22

Jeg har snapp, men viste du at etter nyttår så skal snapchat begynne å kreve penger !!
Julie Lillesæter

06.10.2014 kl.19:18

Jeg og har snap, og jeg har tenk over det der ett par ganger faktisk..

Ta gjerne en titt innom bloggen min, legg gjerne igjene en kommentar og :)
Alexander

06.10.2014 kl.20:33

Dette har vært et kjent problem lenge, bra at du tar ansvar og sprer budskapet Kjersti! Til og med på iPhone er det mulig å lagre 'snaps' samt sende bilder som er tatt for lenge siden, da dette krever 'jailbreak' av telefonen. :-)
Katrine

06.10.2014 kl.23:23

Kor eg finn denna mappa på telefon? Har samsung om det har noe å si. 😊

Skriv en kommentarhits