2


Jeg ble kalt inn til lege på haukeland sykehus.
Jeg visste ikke helt hva jeg hadde i vente. Eller, jo - jeg visste litt. Men jeg ante ikke at når jeg kom inn så sto det både lege og sykepleiere å ventet på meg... Det begynte med at jeg fikk to store isposer som jeg måtte holde mot huden for å kjøle den ned, og så begynte en behandling med iskald luft, brennende følelser og en distinkt lukt av noe som var svidd...

Dette er slik jeg så ut på vei fra legen. Det som skjedde var at jeg ble tatt inn til behandling så og si umiddelbart - noe jeg ikke forventet..
Tror dere det var ubehagelig å sitte på bussen slik som dette eller? 

Slik så jeg ut noen timer senere..
Da det var leggetid så jeg slik ut:


Nå, ser jeg slik ut:
Det har seg altså slik at jeg har stått på venteliste nå i snart et år på å komme til på medisinsk behandling.
For noen år siden så hadde jeg en kraftig hudsykdom - altså et aggressivt kviseutbrydd hvor det rett og slett pulserte i ansiktet mitt konstant, og det var veldig store kviser - eller tror det heter kjøyner når de er så ille (?). Å vaske huden hver dag, og å sminke seg var en meget smertefull opplevelse. Det var forferdelig... På toppen av det hele så fikk jeg vannkopper som har etterlatt seg større arr... Du kan tenke deg til hva det gjorde med selvfølelsen min...

Jeg begynte på kuren Isotretinoin, eller Roaccutan som det nå heter (det er såppass lenge siden).
Huden min har siden den tid vert så som så. Til tross for en aberela kur og mye annet så hadde jeg mørke arr over alt i huden. Både lys og alt annet har penetrert både make-up og alt, noe som har vist seg å være problematisk i enkelte settinger. 

Etter hvert så ble jeg kløktigere på makeupen, og i kombinasjon av at jeg begynte med derma roller så fikk jeg en liten forbedring - men på toppen av det hele så tok jeg mye sol/selvbruning i håp om å skjule det - og det fungerte ganske bra til et visst punkt - men det var jo bare en midlertidig løsning. Så snart jeg ble lysere igjen så måtte jeg opprettholde det, noe som ble ganske dyrt.Nå - jeg ble innkalt til time på Haukeland som sagt, og jeg forventet en konsultasjon. Det sto ingen ting om behandling - men når jeg dukket opp så ble jeg møtt av lege og sykepleiere til fullt opprigg og behandlingen var i gang. 
CO2 laser heter det - og behandlingen kom med en liten forvarsel fra legen som lød følgende: "Behandlingen kan gjøre litt vondt".
Er det en ting jeg har lært gjennom tidligere legebesøk så er det at når de må gi en forvarsel og bruker ordet "litt", så er det ikke litt vondt - da kjenner man det som regel godt. Men det er individuellt med smerteterskel.

Jeg som er vant med å rulle nåler over huden, ganske store også - så jeg synes ikke det var så ille, men nå har jeg blitt greit herdet også. Det verste punktet var egentlig når han holdt luftstrømmen mot nesa og munnen min i et område som skulle behandles der så jeg ikke fikk trukket pusten et lite øyeblikk... hehe

Det eneste nå er at behandlingene kommer til å vare ca et år om ikke mer. Det spørs hvor mange jeg trenger - og jeg har fått forbud mot å ta solarium... Ikke bare mens jeg blir behandlet - men for å opprettholde resultatet så skal jeg helst ikke gjøre det i etterkant heller da arrene kan blusse opp igjen.. Men det avhenger også litt av hvor mye laseren tar, men det ser jeg etter behandling :)
Vet dere hva - jeg vil heller gå rundt og være bleik med en normal/pen hud, enn å gå rundt og ta solarium i dyre dommer for å skjule noe jeg skammer meg så veldig over. Heller med måte for å ikke se ut som en gother :P Jeg velger da langvarig god selvfølelse, selv om det også er deilig å være sommerbrun. Men det er ikke det viktigste <3


Håper på at jeg har noen lesere som har hatt samme behandling - og om du vil dele den med meg så hadde det vert supert. Før og etterbilder er et pluss :)
Ta deg gjerne tid til å like bloggen min, og hadde vert supert om du ville legge igjen en liten hilsen om du har lignende erfaring som meg også :)


Jeg trenger vel ingen sminke for å være klar til halloween jeg nå, eller hva ;) hehe

Dette er en ganske fersk nyhet - jeg fikk vite dette i går.. Ironisk nok så er jeg meg i Brun og Blid sin månedskonkurranse om å fronte solkjeden.
Om du vil stemme meg videre så kan du trykke liker her:
 

 

 

...eller på en av liker boksene som er plassert rundt her i innlegget. Det kan vel virke litt rart å delta nå som jeg kommer til å miste pigmentering, og jeg ikke kan opprettholde brunfargen med å ta sol. Egentlig så er poenget litt borte - men i mellomtiden så tar jeg tabletter o.l for å holde på fargen :)

Siden jeg vil miste pigmenter, er det en slik effekt jeg vil få mon tro? Det blir ikke like tydelig, da hun har en mye mørkere farge enn jeg ellers har.

Det er ikke noe negativt ladet mot henne. Jeg synes hun er unik, og utrolig flott! 
 

Ellers så unner jeg de andre å vinne denne konkurransen på Brun Og Blid. De er alle flotte jenter og jeg er sikker på at de vil representere konkurransen på en god måte med gode verdier - og med mer brunfarge ;)

 

Og der folkens, her har dere svaret på hvorfor ansiktet mitt ser slik ut nå. På grunn av laserbehandling - kort fortalt.

 


 

#brunogblid #oktoberkandidat #nerdie #laser #behandling #sykehus #medisinsk #co2 #norskebloggere #hud #kviser #hudsykdom 


Nyhet! Kommenter via Facebook.


Kommentarer via blogg.no

bjoernki

31.10.2014 kl.15:07

Oida :( Du har min støtte :)
Ragnhild

11.11.2014 kl.16:47

Uffda, det ser ikke godt ut. Men er bra at du nå får en lenger og bedre løsning :) Slet selv veldig mye med kviser tidligere, de var heldigvis ikke aggresive, men de var mange, fikk dem særlig i pannen. Og når en kvise endelig forsvant, etterlot den seg alltid en rød prikk, så for meg føltes det ut som at kvisene aldri helt forsvant. Begynte først på en krem som heter Epiduo, men etter å prøvd på den i noen uker, med pauser, kom jeg frem til at huden min ikke tålte den. Noen av kvisene forsvant, men huden i ansiktet mitt ble flammende rød og sprakk, det klødde og "brant" hele tiden. Oppsøkte så en privat hudlege hos Aleris, og fikk en litt mildere krem med samme effekt, Skinoren. Har gått på den siden, og har ikke merket noen bivirkninger slik som ved Epiduo. Begynte også på tabeletter, Tetralysal, som har gjort fungert veldig bra. Skulle egentlig bare gå på tetralysalen i fem måneders tid, men har fortsatt like høy dose nå som for et og et halvt år siden, prøver jeg å slutte, kommer kvisene tilbake.

Kan kjenne meg godt igjen i dette du sier med at det går utover selvfølelsen. Jeg skammet meg voldsomt, det var dager jeg ikke turte å gå ut hvis kvisene var virkelig ille. Jeg dekket til hele ansiktet mitt i lag med conciler og pudder, og det hjalp, men jeg kunne fortsatt kjenne at de var der, mange av dem var ofte ganske store og vonde, og som du selv sa, det var bare en midlertidig løsningen. Men selv nå i ettertid, merker jeg hvor stresset og redd jeg blir når jeg får kviser, selvom det er langt fra så ille som før. Gammel vane vond og vende.

Håper alt fortsetter å løse seg for deg, syns du er modig som snakker så åpent ut om dette :) Hvis ting skjærer seg noengang igjen, kan du ihvertfall tenke at du ikke er alene :)

Skriv en kommentarhits