10

Jeg har en tilståelse å komme med.

Jeg har tilbrakt nesten hele livet mitt (25 år) på å bry meg om jeg fornermer folk, om jeg er til bry eller om jeg gjør noe som medfører at jeg blir mislikt.. Bekymrer meg om jeg er kul nok for dem eller spør meg selv om de dømmer meg.

Jeg greier det ikke lenger. Det er helt på trynet, og det er ikke bra for mitt eget velvære. Det har gjort meg til en boksesekk, et flyktende nervøsk vrak. Men verre er det at det har gjort meg til noen som ikke setter foten ned for noenting. Det har gjort meg til den som har stått i midten alt for lenge, og overhodet ikke hvor jeg foretrekker å stå i frykt for å drive fra meg folk rundt meg. Nei, nå er det nok. 

I dag mine damer og herrer, er anderledes.

Vi skal snakke om kuren. Vi skal snakke om det som er nødvendig, og vi skal snakke om sannheten.

Lurer du på om noen snakker dritt om deg? Hva vennene dine synes og om de aksepterer det? Har du blitt konfliktsky og mangler ryggrad?

Vel det er på tide å si det som de gjør på mitt nest favorittspråk : Not give a flying fuck!

Fakta nummer 1: Folk dømmer deg akkurat nå.
 Ja, det skjer faktisk akkuratt nå. Noen folk liker deg bare ikke, og gjett hva? Det er ingenting du kan gjøre med det. Ingen mengde med tvang, dagsmål eller "hor" til deres interresser vil hjelpe deg. Faktisk så er det motsatte ofte sant; jo mer du står for noe, jo mer respekterer de deg om det så er noe på mengde med en halv planet i et annet solsystem de har i mot deg.

Hva mennesker respekterer, faktisk virkelig respekterer er når du setter grenser og sier "nei, her går grensen, jeg går ikke lenger enn dette". De liker nok ikke denne oppførselen, men so what? Dette er folk som ikke liker deg i utgangspunktet, så hvorfor skal du prøve å blidgjøre folk som ikke gidder å bry seg om deg uansett?

Nettopp! Og så har vi internet trollerene. Yes, trolls som vi kaller dem. Noe som er en helt annen ting.

Vanlige folk er greit det - du hører jo det faktisk ikke når de snakker bak ryggen din. Men på nettet, så ser du det, noe som endrer dynamikken drastisk. De har sin påvirkning på grunn av din eget forfengelighet. Yes, det er virkelig ingen hemmelighet at vi alle har noe vi higer etter. Men det virkelige problemet med internett-bøller og "haters" er at de bekrefter dine paranoide tanker om at alle der ute i all hemmelighet egentlig hater deg.

Heldigvis, så er det ikke sant. Så den første edle sannheten er at de fleste faktisk ikke vet at du er i live en gang. Omfavn denne tanken mine venner, for det er ekte frihet. Denne verdenen er enorm, og du er liten, og derfor så kan du gjøre som du selv ønsker og kaste tankene om de som misliker det i grøfta hvor det hører hjemme. 

 

Fakta nummer 2: Du trenger ikke at alle skal like deg.
 Yep, dette er sprøtt, jeg vet, men drit i det. Det er faktisk helt greit og du vil bli vant til det. Men her er en ting: ikke bare er flertallet av vår tallrike planet uvitende om at du eksisterer som jeg sa ovenfor, og noen dømmer deg, men det spiller faktisk ingen rolle om de så gjør dette.
Altså, hvor befriende det egentlig er har nok ikke slått deg enda, men det kommer det til å gjøre. Sjekk dette: når folk ikke liker deg, så skjer det faktisk ingen ting. Verden går ikke under. Du føler ikke at de puster deg ned i nakken. Faktisk, jo mer du ignorerer de og kjører på med dine egne greier, så er det faktisk for det beste. 

Har du hørt uttrykket at den beste hevnen er et liv som er levd vel? Dette stemmer skremmende mye, men det er ikke hele sannheten. Et vellevd liv er jo kult det, yep, men det kan ikke skje når du går rundt og svetter på grunn av folk som skal tråkke deg ned hele tiden, og hva de tror. Det du må gjøre, eller hva du faktisk ikke har annet valg enn å gjøre er å komme deg videre.

Så å gi faen er faktisk nødvendig for å skape et bra liv for deg selv. Det kan ikke skje uten det og det er derfor du må begynne i dag.

 

Fakta nummer 3: Det er dine folk som betyr noe
 Så, nå har du tilpasset deg til det faktum at de fleste folk i verden såvidt vet at du eksisterer, og du er også bevisst over det faktum at de som ikke liker deg er minoritet i livet ditt, og som ikke har en dritt å si. Dritkult! Og det neste du må innse er at folk som faktisk bryr seg om deg, og ingen andre, er de du må fokusere på.

Personlige relasjoner er merkelige greier. Når du først er i et (dette gjelder familie, kjæreste eller whatever), så begynner vi om kort tid å ta personen for gitt og går videre for å imponere fremmede isteden - for eksempel sjefen vår. Og da, når du har imponert han/hun, så begynner du å ta vedkommende for gitt også, og så videre. Og det er en uendelig sirkel av apatisk irrelevanse. Det er som om vi altid prøver å sjarmere og imponere de nye enn å jobbe med de vi allerede har. 

Men disse folkene, dine riddere, dine vinnere, de forstår meningen med hva du søker, med målet ditt. De får deg til å føle deg bra når du er rundt dem, får deg til å le eller får deg til å føle at du bare kan være deg selv. De får deg til å roe deg ned, og slå deg til ro i hverdagen. Du deler ting med dem, de er viktige. Fokuser på dem istedet.

 

Fakta nummer 4: De som gir faen endrer verden. Resten gjør det ikke.
 Ålrait! Så, jeg har hørt om denne jævlige boken av Stephen King som heter "The Long Walk". Det er en konkurranse hvor får går rundt uten å sove eller hvile, og hvis de stopper, så dør dem - enkelt og greit. Men det er jo veldig typisk Steven King, du dauer liksom av alt. Men uansett så mistenker jeg det at det er en metafor for krig, men den fanger også det å bevare verdier veldig bra. Hva som trengs for å bevege seg fremover er å enkelt og greit bare realisere at hinderet ditt er uviktig, og det er noe du kan slenge i søppelet (eller bosset, som vi sier i Bergen). Det er sant enten du løper et maraton eller prøver å dra til Venus.

Slenger du bort ting som ikke betyr noe; om altså du fjerner tingene fra hodet ditt og fokuserer på det som må bli gjort; hvis du forstår at tiden din er veldig begrenset og bestemmer deg for å handle NÅ - kun da vil du være i stand til å nå målstreken. Ellers vil du bli ledet inn i et liv du ikke er interessert i å leve. Kjempekult.... -.-

Men en liten notis på siden: Du må takle feilsteg bedre. Du er kanskje i en tøff periode i livet ditt nå og du føler deg som en ensom taper. Null stress, vi har alle vert der. Men det er på tide at du skjønner hvor vanlig disse tingene er og at de blir erfart av til og med de mest suksessfulle og lykkelige menneskene i verden. Disse folkens har de lagt bak seg, og det vil du gjøre også.

 

Det altseende øyet.
Vil du vite noe?  Dette har faktisk ingenting å gjøre med andre - men kun med deg.

Jeg satt i en samtale i for noen dager siden angående det å ha en stemme, og den sanne stemmen (på f.eks blogger). Jeg satt å observerte kroppsspråket hans og jeg kunne nesten forutse at han kom til å gi et lite "faen" uttbrudd og nesten stoppet seg selv i å gjøre dette.. Den beryktede banningen, eller hva? Dette er egentlig ganske utrolig - så jeg sa "du fikk en slik følelse nå, gjorde du ikke?"

Alle har det øyet, den evnen. Evnen til å observere. Evaluere. Og ditt indre øye følger altid med. Det har blitt sakte konstruert av samfunnet og av dine venner og familie, og det markerer deg for uakseptabel oppførsel. Har du vert bevisst på dette lenge nok, så vil du etter hvert tro at det øyet er deg, og at du er "fornuftig" eller en annen rasjonell tanke.
Men det øyet er ikke deg, det er et fengsel. Og du har akseptert dens eksistens ved å adlyde det. Det er sterkt kun fordi du lar det være det. 

Men altså, hemmeligheten, den delen som er fantastisk er at det kan ikke gjøre en dritt for å stoppe deg, selv om det hadde den viljen. Det er et øye, det kan kun se. Resten av deg (tro det eller ei) har makten til å handle som du selv ønsker. 

Nå mener jeg ikke det at du skal drite i all sund fornuft og gå rundt å være en dass - poenget er at du skal få uttrykke deg slik du er mest komfortabel med, og som er mest deg.

 

Her er hvordan du får tilbake din selvrespekt i 5 enkle steg 


Steg 1: Gjør ting du synes er småflaut, eller ubehagelig. 
Ok, du vet det heslige kostymet du anskaffet deg til halloween for tre år siden? Eller den grusomme genseren tanten til tanten til en eller annen ga deg til jul.
Jeg er i besittelse av begge deler - og som jeg sa i begynnelsen, så er jeg fullstendig klar over og kan bli ganske oppgitt av folks bedømmelser. Det er jeg ganske sikker på det de fleste er og blir, men ikke innrømmer det. Men når jeg gikk forbi folk i den heslige genseren som ser ut som en paljettbefengt klovn på fylla hvor fargene er halvveis smeltet av - ingen brydde seg. Ingen så på meg, og det begynte å sakte snike seg på meg at om til og med folk så helt utrolig rart på meg, så gikk de bare forbi. Og senere, så ville de faktisk glemme meg helt. Har du tenkt over dette før?

Men seriøst, dette må du bare prøve. Finn dine indre filter og knus dem fullstendig en av gangen. Merk deg hvordan samfunnet, som et hav, jevner ut bølgene du lager, til det du gjør blir eliminert, eller blir en såkalt "status quo". Jobb med dette.


Steg 2: Aksepter og/eller lær deg å takle pinligheter.
Det er meget godt kjent at intervjuere får sitt beste materiale ved å være stille, og la den stillheten tvinge ord ut av politikere eller kjendiser.
Du er sikkert ukomfortabel med stillhet. Jeg er fortsatt det, å herre gud... Men, jeg ha jobbet mye med det og jeg må si det at det er en mye bedre sinnstilling å være i enn å prøve å dekke over det med random babling bare for å fylle tomrommet. Dette er en type pinlig omstendighet, en type du burde bli komfortabel med og lære deg å leve med.

En annen form for sosial pinlighet er denne "innimellom luften" hvor du har gjort noe gale, eller har blitt feildømt, men ikke sier noe om det. Jeg har blitt gitt et par harde lærepeger i min tid, og jeg kommer vekk med det ved å inne at friheten som kommer fra å snakke om en ukomfortabel sannhet er bedre enn komforten ved å unngå slikt snakk i det hele tatt.

Noen fortalte meg en gang at Clinton's metode for å fortjene sin respekt innen politikken er dette: om noen pusher deg, så push tilbake dobbelt så hardt. Dette er mye bedre en pinligheter. Det er klart, det er ikke passivt aggressivt, og du vet hvor du står. Begynn med dette umiddelbart!

  


Steg 3: Ikke aksepter grenser
Videoen ovenfor ble tatt i 1970, høyre når Front de Libération du Québec hadde drept Premier Pierre Laporte og begravde ham i bagasjerommet på en bil. Trudeau's "Bare se på meg" er et av de mest berømte uttrykk i den kanadiske politiske historie. Journalistene prøver å felle ham til å velge på kameraet mellom en sikkerhet/politi-stat og sivile friheter/frihet men Trudeau nekter.

Det liberale foretak av Canada har inne lengre noen baller, men for oss, er det fremdeles håp. Gå hvor du ønsker å gå. Ikke godta falske valg. Ikke la folk bestemme hvordan du skal leve livet ditt. Definitivt ikke lytte til øyet. 


Steg 4: Fortell sannheten
For guds skyld, du trenger virkelig ikke å være et genuint rasshøl. Dette skal gå synonymt med konstruktiv kritikk. Her kommer oppdragelsen din inn i bildet. Men verden trenger ikke atter en konfliktsky, passiv person. Ingen vil ha et individ som stiller seg på linje med alle andre. Da er "status quo" mest komfortabel uten deg, så det er faktisk opp til deg å registrere drittet når du ser det.

Ikke vær tankelser, er du ikke en menneskekjenner samt god på kroppspråk så er sjansene der for at du tar feil. Ikke prøv deg en gang. Å fortelle sannheten vil si å se sannheten, ikke legge til ditt eget lag med sukkerlake eller forventede følelser over i et sukkersøtt strøssel.


Steg 5: Begynn ditt nye liv
 Dette steget kan selvsagt ikke innvies uten andre, men når du først har kommet dit så kan du trygt begynne å utforske en helt ny verden - en hvor alt du gjør er greit så lenge det ikke er skadelig for noen andre (fysisk og mentalt). Vil du utforske forlatte bygninger (ooouuuu, gøy!) Null stress, kjør på - så lenge du er forberedt på å leve med de eventuelle konsekvensene. Føler du for å "henge 
fra en krok" eller bli "pisket" av et dominerende individ? Kjør på! Men vær trygg med det du gjør.

Med en gang du begynner å gå ned denne stien så vil du begynne å oppdage at praktisk talt alle er i stand til å forstå de rare tingene du gjør. Faktisk så gjør det deg interessant og verdt å følge med på, og videre føder deg med dine egne planer om verdensherredømme om du skulle ha noen.
Men seriøst, ingenting av dette kan skje uten at du gjennkjenner, og går forbi "øyet". Å gjøre dette er en meget mektig form for kontroll som bygger et monumentum og gjør deg sterk. 

Ta tilbake selvrespekten din. Gjør det i dag - prøv nå! Ta på deg noe stygt. Gjør noe teit. Fortell noen sannheten.Alle disse bekymringene - Det har faktisk ikke en jævla dritt å si!


 

#kjerstinicole #haters #kontroll #liv #velvære #livskvalitet #sortering #selektiv #hverdag #mennesker #deg #meg #hverandre #likeaboss #blissministeren #gifaen #venner #folk #care #blogg #howto #baksnakking #drittslenging #diy #guide #bedre #liv #bedreliv #hemmeligheten


 

Kilde: inoveryourhead.com

 

Skrevet 24.11.2013. Ligger i kategorien HOW TO?. 10 kommentarer
1

Skrevet 21.11.2013. Ligger i kategorien Antrekk. 1 kommentar
3

Da mine kjære lesere og medbloggere - har vinteren kommet til Bergen.
Det er ikke skikkelig vinter før det er snø og slaps og drit her vanligvis. Jeg tror han der oppe i likhet med resten av norge ser på oss bergensere som et irritasjonsmoment uten like bare vi åpner kjeften, og liker i den anleding å se oss skli rundt som bambi på isen. Jeg kan høre for meg den brutale latteren. Men nå skal jeg slutte å kødde og heller slenge ved noen bilder når jeg gikk tur med bikkja.

Bonty koser sen i snøen. Var faktisk en liten utfordring å få han til å sitte i ro til dette bildet =P Han ville bare jage rundt.

The el snasos turkise støvlettene mine, og min enda mer übersnas'ne lue ^^, (ignorer skorotet i bakgrunnen).


Jeg bare elsker denne luen <3


tihi ^^, Jeg håper uansett at vi får en fin slapsefri vinter i år, og med det: snø på julaften <3

Og, noe dere helt sikkert forventet.. En snøsang ;P

Har det begynt å snø hos deg?

Skrevet 19.11.2013. Ligger i kategorien Hverdag. 3 kommentarer
6

Hei alla i hop!

Da fikk jeg en kjekk nyhet i dag! Jeg ble ukens blogg hos Ida (klikk her for å se bloggen hennes) - jippi!
Tenk at den snåle bloggen min skal få pryde sidebaren hennes i en hel uke.Det er nesten sann at morgenkoppen min med te er mer for å feire enn å våkne opp - for let's face it, dette er jo stormat.
Men siden vi er innpå dette med "morgen", nå skal dere høre: Det som våkna meg opp i dag var en eller annen skrulle som fløy et militærhelikopter rett over taket her. Jo, jeg ble vekka, og jeg har forsovet meg til jobb - så jeg skal egentlig takke faen til den fjondotten. Men samtidig så er jo det såppass sent nå at jeg rekker jo det ikke - så eg kan like så godt sitte her å furte litt over min egen elendige selvkontroll som er på linje med samtlige lononey toon karakterer.

De siste nettene har vert harde. Jeg har slitt med å sove selv om jeg har stått opp tidlig om dagene. Jeg har bare slike perioder, og når jeg først har dem så er det ekstremt. Veldig ukult!
Men jeg er så heldig at når jeg først sover - så skal det egentlig en del til for å vekke meg *snork* haha
Kan ikke si det samme for bikkja derimot :P 

Ekke vi bare dødssøøøøøt?

Jeg kunne løyet nå og brare "omg typen tok det søteste bildet av oss, han er så herlig lizm" Men nå har ikke jeg noen type, og jeg kan si dere det at det er iallefall ikke morra mi som står over trynet mitt der og knipser et bilde med photobooth - det er nok yours truly.
Yes, kategori 2 self-staged nusselig bilde. Sann som vi bloggere gjør.

Dagens planer: 50 Shades of Grey undertøyet er kommet i butikkene.. Jeg har vert nede tidligere og har slitt veldig med å finne en størrelse som passer meg.. Som regel er de for stor i omkrets og grei i skålene, eller for små skåler og passer bra i livmidjen. Det er ikke bare bare å ha de kroppsproposjonene jeg har -.-'
Pain in the freaking ass å måtte sy til ting selv, eller må lå være å kjøpe meg snasn't undertøy av den grunn. Men jeg skal slutte å syte :PKlikk her for å se 50 Shades of Grey serien til Kappahl. (åpnes i nytt vindu).

 

Hva skal du i dag? ^^, Har du også sikla på 50 Shades of Grey serien?

Skrevet 18.11.2013. Ligger i kategorien Hverdag. 6 kommentarer
6

Det er bare det jeg kan si - en kompis av meg som jobber innen grafisk design og sann han har redigert et bilde av meg til en skikkelig rå 80's electric stil!
Her skal dere få se det =)

Foto: Marius Pettersen
Edit: Bendikt Martin Myklebust
Modell: Meg! 

Bildet er litt eldre og ble tatt til finalen min i Miss Universe Norway - hvorfor dere ikke har sett meg der er fordi jeg trakk meg, men det kan jeg fortelle mer om senere =)
Jeg er da påmeldt igjen i år, og satser på å komme minst like langt =)

Hva synes du om bildet?? 

Skrevet 17.11.2013. Ligger i kategorien Portefølje. 6 kommentarer
15

Ja, dere leste det jeg skrev. Dette er egentlig et veldig seriøst innlegg, bare slik at det er sagt på forhånd. Jeg prøver ikke å yte sarkasme eller gjøre narr av det mannlige kjønn. Dette er blodig alvor! *spiller intens bakgrunnsmusikk*
Det er ingen hemmelighet at vi jenter kan være litt.. Sta, påståelige og handler mer basert på følelser enn fornuft.
Men er dette egentlig sundt for oss? Overhodet ikke. Det som er viktig er å lære å kjenne seg selv, og ha en rasjonell holdning til forholdet sitt - vi jenter må rett og slett skjerpe oss på flere plan.
Det er ingen hemmelighet at menn er enkle vesener - og rema 100 kødder ikke der ass: det enkle er ofte det beste.

Nå som det er sagt så gjelder ikke dette utelukkende alle.

Her er de 10 vanligste (virkelige) grunnene til at gutta stikker 

1. Vi hører ikke etter. Når en mann sier noe, gi han da en sjanse til å få snakke. Hør på hva det er han har å si. Problemet er at noen ganger, eller ofte, så ender gutta opp med noen som får han til å føle det at han ikke vet hva han snakker om. De har ikke altid rett (og det har ikke vi heller), men de har meninger, og det går under huden på dem om de føler det at deres mening ikke er viktig. Hvem vil være med noen som det?

2. Vi hører for mye på vennene. Gutta forstår veldig godt behovet vårt for bonding mellom oss jentene, og vi vet alle det at et klokt hode som tenker utenfor boksen klarer å se ting ifra et klarere perspektiv enn den som sitter midt oppi det. Og jentekveld på byen det er ikke noe stress. Men når du begynner å la dine venninner's meninger gå for mye innpå deg og tar avgjørelsene for deg - så ender det ikke godt. Man må også ha litt fornuft inni bilder. Det er ikke altid lurt å fortelle alt til vennene sine - jenter har en tendens til å bli hysteriske og overreagere - dette kommer til å stresse deg og kan få et negativt utfall på måten vi vil takle dette problemet på. Gutta forventer jo naturligvis det at man snakker med sine venner om det man har på hjertet! ...bare vær forsiktig med hva du tar med deg tilbake til kjæresten din fra den samtalen.

3. Forholdet er ikke en familiesak. De prøver ikke å ta oss bort fra familien vår. Det er snakk om et forhold, ikke en kidnapping. Men allikevell, om gutta er modne nok til å dra hjemme i fra og la det som foregår mellom dere, bli mellom dere, er det da for mye å be deg om å gjøre det samme? Om man forteller sin mor og søster om hver eneste ting som skjer mellom dere, (og sjansen er der for at man feiltolker eller overreagerer) så vil jo ikke de like kjæresten spesielt mye. Kan man da klage over at de synes det er ubehagelig å dra bort til foreldrene dine?

4. Man er ikke siamesiske tvillinger. Vi må ikke ha kjæresten med på hver eneste ting vi gjør, og hvert eneste sted vi går. Det er det som gjør tiden man har sammen spesiell. Det er viktig å ha tid for seg selv - og når man først treffes så hadde jo man egne interresser og hobbyer? Slik skal det også kunne fortsette, men uansett ikke prøv å dra han med på ting hvis du vet at det bare blir deg og dine venninner som skal sitte å snakke om gutter, hår negler, mote, hvem som var utro mot hvem osv.. Da kan du like så godt skyte han først.

6. Å være selvstendig er helt supert - til en viss grad. Kall det gjerne ego, mannlig usikkerhet eller hva du nå vil. Men du kommer deg ikke unna det faktum at gutta er involvert med deg for mer enn sex (ja, det høres rart ut - men de er følelsesmessige vesener de også). Om man hele tiden forteller en mann (og gjerne viser han også) at vi kan gjøre absolutt alt alene, hva trenger vi en type for da? Enn så grunnløst det høres ut, så må de få fora egoet sitt litegranne (noen mer enn andre, men du tar poenget).

7. Å være for lite selvstendig er ikke noen god ting heller. Jeg vet det høres litt rotete ut nå iom. at dette netopp er nevnt, men det er en balanse mellom de to delene. Menn liker en jente som klarer å "handle her shit", for å si det rett ut, men fortsatt lar mannfolkene vite at det er noen punkter de må trå til for å assistere. Du er ikke et barn, og de forventer ikke at de skal måtte behandle deg som et. Om du kommer til en fyr for hver eneste lille ting og du ikke klarer å bestemme deg eller ta avgjørelser.... vel, en dag vil han ta avgjørelsen om å ikke komme tilbake.

8. Har ikke du noe fint å si? Ja, gutta de driter seg ut fra tid til annen, noen driter seg rett og slett loddrett ut (og det kan føles som om de gangene er veldig tett sammen) Men hva med litt creds? Gjør han ikke noe bra i det hele tatt? Jeg snakker ikke om å være nedlatende, eller å behandle han som en førsteklassing som klarer å holde fargene innenfor tegnelinjene: "ja, kjempebra christian!". Det er ingen som tåler å hele tiden bli kritisert. Psykologer kaller det "positiv forsterkning", mens menn kaller det å "gi dem en sjanse" eller den populære engelske frasen "give me a break".

9. Det er ingen fremtid i fortiden. Vi har alle gjort feil. Greien er at de må vi lære av, ikke leve i dem. Hvis kjæresten din gjør en feil, og du sier deg enig i å tilgi han for det, så må du nettopp gjøre det. Ikke ta det opp hele tiden (klarer du ikke å komme over det, så er ikke det et sundt forhold uansett og du burde vurdere å gå din egen vei). Om du hele tiden tar opp fortiden, så forbered deg på å omtale din kjære ganske snart, som en "eks".

10. Kanskje hans venner ikke vil være dine venner, men ikke vær en bitch om det av den grunn. Han kjente dem før han kjente deg. Han vet hvem de er og hvordan de er. Om en (eller flere) av hans venner er "playere" så er han nok ganske klar over dette. Du trenger ikke å minne han på det. Om du hele tiden kommer med negative kommentarer om de, så er det du egentlig gjør å vise usikkerhet, og, på en annen måte så utviser du mangel på tillitt til partneren din. Om han er med deg, og alt er bra mellom dere, ikke la hans venner's handlinger komme imellom dere. Han regner jo med at du klarer å tenke selv når du er med dine venner, og ikke lar deg påvirke av ting de gjør - det skal også gå begge veier.

 

Hva mener du? Føler du at dette var bra tips?

Skrevet 17.11.2013. Ligger i kategorien Tips & Triks. 15 kommentarer
14

foto: flickr

- Det norske flagget vil vaie rankt og rett og rødt, erklærer NRK, som vil fjerne det de kaller "religiøs produktplassering" på flagg under 17. mai-sendingene neste år.
Kilde: opplysningskontoret.


Ansatte blir nektet å gå med kors på jobben 
Siv Kristin Sællmann fikk forbud mot å være kors på tv-skjermen i NRK. 
"Dette er et nytt eksempel på ateister og humanetikeres "korstog" mot de kristne. Den rødgrønne regjeringen har bidratt nok til avkristningen av landet."
Det er veldig spesielt at man ikke kan se sitt eget symbol på flagget, hele landet og den vestlige kultur er bygget på de kristne verdier. Vi mister identiteten vår fullstendig.
En muslimsk halvmåne eller et kors - burde det virkelig fornerme noen? - kilde/foto: dagen.no

Med det, hvor blir det av friheten til å velge? Friheten til å kunne uttrykke seg som man ønsker?

foto: wikipedia

 

Les også: Dom kan true det norske flagget 

17 .mai har altid vert vår store flaggdag - vår grunnlovsdag og nasjonale feiring. Men hva skjer nå med friheten vi kjempet for? Skal vi anonymisere landet vårt for å skåne noens følelser?
Er dette svada eller realiteten vi nå står ovenfor?

Matthias Conrad Peterson var den som tok initiativet til den norske feiringen.
I 1824 skrev han i Adresseavisen«Hvor viktig maa ikke Anledningen til saadan en aarlig Fest blive for den tilvoxende Ungdom!». Og slik begynte den nasjonale feiringen med det norske flagget. 

«Stryk kristenkorset av ditt flagg og heis det rent og rødt. La ingen by deg det bedrag at frelseren er født», skrev ateisten Arnulf Øverland. Dikteren ble blant annet tiltalt for blasfemi for foredraget «Kristendommen, den tiende landeplage» for 77 år siden.
Vårt land skriver at de 37 juristene mener at Den europeiske menneskerettsdomstolen har introdusert begrepet «retten til ikke å bli fornærmet».- Kilde vg.no

Les også: Fra facebook-aksjon til korsvandring

Har vi egentlig trosfrihet og demokrati i norge?
Trosfrihet gir rett til å la være å tro, men ikke rett til intoleranse ovenfor de som er kristne.
Korsnekt er et overtramp og et engrep på vår tro og vår personlige frihet. - Kilde: dagens.no 

 

Hva mener DU om dette?

Skrevet 16.11.2013. Ligger i kategorien Hva i all verden?. 14 kommentarer
10

foto: matthewboggs.com

1. Når hun spør hvordan hun ser ut, rynk på nesa og si "kunne vert bedre.
Dette vil holde henne på tærne, og det elsker jenter. 

2. Aldri hold hånden hennes. Dette kan tolkes som et tegn på svakhet.
Om hun tar hånden din, så kniper du virkelig hardt i den til hun begynner å gråte
(dette vil imponere henne ved å vise hva for en sterk mann du er).

3. En gang i måneden, sniker du deg opp på henne bakfra og dytter henne over ende.
Jenter er som bikkjer, elsker å bli kødda med.

4. Ring henne midt på natten og spør om hun sover. Om hun gjør det så sier du "ja, det bør du bare!".
Gjenta dette 4 eller 5 ganger til det blir morgen. Dette vil vise henne at du bryr deg.

5. Om hun er lei seg for noe, foreslå at det helt sikkert er hennes egen feil.
Dette vil gå mot selvforbedring, og det trenger en hver jente.

6. Legg merke til de små tingene som betyr mest for henne. Nå hun sover, stjel alle de små tingene og ødelegg dem.
Fordi smykker og sann er for pyser og asiastiske kvinnfolk.

7. Hvis du snakker med en annen jente, sørg for at hun ser på.
Når hun gjør det, se henne inn i øynene, si "FUCK DEG" og grip den andre jenta på rumpa.
Jenter elsker konkurranse.

8. Si til henne at du skal ta henne med ut på middag. Kjør noen mil slik at hun tror at det kommer til å bli virkelig spesielt.
Ta henne da til en stor plass med brennende dekk eller en søppelfylling.
Når hun begynner å bli frustrert og lei seg så si at du bare kødda og at du skal ta henne med ut på middag.
Kjør henne hjem. Når hun begynner å gråte og spør hvorfor du gjør slike ting,
len deg over mot henne og si "...fordi jeg kan"

9. Introduser henne for vennene dine som "en eller annen kjerring".
Kvinner elsker de spesielle kallenavnene.

10. Lek med håret hennes. Virkelig HARDT

11. Varm henne når hun fryser.. men ikke ved å gi henne din egen jakke, fordi da kan du jo bli kald.
Istedenfor, se henne inn i øynene og si "hvis du ikke slutter med den jævla sytingen så får du en blåveis"
Frykt er den beste måten å holde seg varm på.

12. Ta henne med på fest. Når dere ankommer, så må hun sikkert på toalettet (det må vi altid).
Dra med en gang. Kom tilbake når festen holder på å dø ut og kjeft på henne hele veien hjem for at hun ditcha deg på festen.

13. Få henne til å le. E god måte å gjøre dette på er å ødelegge hårfrisyren og makeupen hun har brukt timer på.
Helst ved bruk av store mengder vann. Det synes en altid er morsomt, hvorfor skal ikke vi jenter synes det?

14. La henne sovne i armene dine. Når hun har sovnet, vent 10 minutter og skrik ut så høyt du klarer.
Gjenta dette til hun drar hjem. Du står da fritt til å bruke armene dine til noe mye gøyere (som å spille basketball).

15. Spytt ofte ut store klyser. Mange har hørt at jenter digger det.

16. Om du bryr deg om henne.. Aldri fortell henne det. Dette vil bare gi henne selvtillitt,
og da kan du aldri gjøre henne til det objektet hun higer etter å være.

17. Hver gang du er hjemme hos henne, stjel en av skoene hennes, en av øreringene eller noe annet som kommer i par.
På denne måten så kommer hun til å bli sprø.

18. Ta henne med ut på middag. Når hun bestiller, avbryt henne og si "hun er ikke sulten".
Få henne til å se på at du spiser. Jenter elsker en kar som snakker for henne.

19. Se henne inn i øynene og smil. Så gir du henne en trøkk-16.
Jenter elsker spontane menn.

20. Gi henne en av tskjortene dine, og vær sikkert på at den har din duft på seg.
(men ikke en slik sexy parfymelukt. Du vet hva jeg snakker om)

21. Når det regner, spør henne gjentatte ganger om hun gråter.
Hun vil si "nei, det er bare regnet". Ti minutter senere, snu deg mot henne og skrik at hun skal slutte å gråte.
Jenter elsker en tøff mann.

22. Ett ord som klinger bra: Titty twisters. Vri så mye du får sjansen.

23. Om du hører på musikk, og hun spør om å få høre, si nei.
På den måten vil du komme frem som veldig mystisk.

24. Husk bursdagen hennes, men ikke gi henne noe. Lær henne at materialistiske objekter ikke er viktig.
Den eneste viktige tingen er at hun gjør deg lykkelig, og at din lykke er den beste presangen hun noensinne kan få.

25. Når hun gir deg en gave til bursdagen din, til jul eller hva som helst, ta den og si at du elsker den.
Neste gang du vet at hun kommer, la den ligge synlig i søppelet. Jenter liker denne egentlig ikke så godt, men den er allikevell morsom.

26. Om hun er sur på deg for at du ikke har ringt henne når dere har avtalt at du skal, lov henne da at du vil ringe henne på et spesielt tidspunkt på dagen.
Dette vil sørge for at hun sitter å venter med telefonen. Fortell henne når du ringer at du har en spesiell overraskelse.
Nå vil hun være skikelig spent! 
IKKE ring!

27. Om hun spør den om hun ser feit ut i de buksene, si "det er ikke buksene som får deg til å se feit ut, det er fettet som får deg til å se feit ut".
Jenter ælsker ærlige gutter. 

28. Om dere bor sammen. Dra ut så tidlig du kan på morgenen før du drar på jobb, 
og bli ute til langt på kveld uten å gi beskjed at du ikke kommer hjem før senere, mye senere.  

Skrevet 16.11.2013. Ligger i kategorien Hva i all verden?. 10 kommentarer
4

I dag må ha vert den våteste dagen på flere år i Bergen - eller kanskje den våteste noensinne..


Foto: ba.no/statens vegvesen


Dagen begynte greit nok den. Etter 3 timers nattehvile så måtte jeg opp på jobb, som jeg atpåtil klarte å komme en del for sent til.
Startknappen hadde hengt seg opp i dag så jeg var fortsatt i dvalemodus og helt krøllete i trynet da jeg pussa tenna og hev i meg dagens første kopp med te.

Og det i seg selv er jo helt greit. Slike dager for meg er som mandager for vanlige folk. Det første som står opp fra senga er ræva, og det siste er trynet som du sliter bortover madrassen i det du prøver å hale deg opp som en halvparalysert ape.

Les også: Kom heller en time hjem for sent, enn ikke hjem i det hele tatt.

På vei til jobb så kjøper jeg meg en sandwich og en energidrikk for å komme litt i gang - jeg har et stort testprosjekt på jobben nå som tar mye av tiden min og jeg ville  bruke resten av arbeidsdagen effektivt.

 Kult nok det - kommer meg omsider på jobb, slenger den dvaske ræven min ned på stolen og starter i gang iMac'en. Det går ca en halvtime med slurping av jodlevannnet før jeg åpner lunsjen min. Jeg drar ut en slice med nam og tar et stort jafs mens jeg tenker på hvordan jeg vil gå fremover videre med prosjektet mitt. Jeg nøler og ser ned på maten min? Og tror dere ikke det at det stikker et hår ut av pålegget? Å fy flate!

Altså, du vet når du feks klarer å slite ut en øyevipp og så er det en klump med dna på enden? Noe slikt lå det i maten min!!! Gah! Det er to ting man bare ikke kødder med når det gjelder meg! Det er maten min (spesielt hvis det inneholder bacon) og mobilen min! Da blir det månelyst!

Les også: Statens vegvesen: - Hold dere hjemme.

Etter en greit formulert email til matkjeden så fikk jeg putlet lit tmed prosjektet, og kl 4 var det klart for å dra hjem. Når jeg kom ut døra så ble jeg litt forundret. Altså, jeg visste jo at det regnet - men ikke at det omtrent var et elveleie ned bakken fra kontoret!

Jeg slenger på videokameraet hvor man kan se litt av vannmassene. Me med tanke på at det var litt mørkt, så virker det litt mindre enn det egentlig var, helt til jeg retta kamera bort på kanten av veien ved trappen der  den var blitt til en elv, så jævlig var det, og skadene har vert ekstreme i deler av byen. 

Videoblogg her!


Har du blitt påvirket av oversvømmelsene?


 

Skrevet 15.11.2013. Ligger i kategorien Happenings. 4 kommentarer
0

Dette er det som har sotte i hodet mitt nå i flere måneder, kanskje år. Helt siden første dag jeg begynte å øvelseskjøre.
Jeg har bare vert helt sinnsykt paranoid, fått store svettebyer når jeg har sotte meg bak rattet og eier ikke styr på pedalene. Bilen hopper frem og rykker bortover slik at du blir filleristet og du føler at lunsjen fra i forrige uke er er på vandring.

Det gjør det ikke bedre at du har en ganske stor respekt for mtotoriserte kjøretøy når du ser hvor mye skade en kan utgjøre når den ikke er under kontroll.
Store katastrofebilder i hodet med kjedekollisjoner så langt som øyet kan se som kan minne om et gigantisk tusenbein med brokk. Eller mareritt om at du failer som faen på bakkestarten og bilen begynner å rulle bakover og du kommer til å treffe noe/noen men vet ikke hva. Til og med tanker om at en elg slår ufrivllig salto fordi du er litt for uoppmerksom på en skogsvei.

foto: pludrehanne.blogspot.com

Jeg har sett for meg overskriftene etter jeg øvelseskjører: "Motorsyklist endte opp i et tre etter øvelseskjøring" eller til og med "Plutselig kom bilen kjørende inn igjennom veggen til 83 år gamle Una"
Nei fy flate - jeg tror vi skal prøve å unngå noe slikt gitt! Men det er ingen tvil om at jeg har vert nervøs for å sitte meg bak rattet.

Nå skal jeg bare si det at jeg har til dags dato enda ikke hatt noen uhell what so ever - så nå tenker jo jeg bare: Hva var det jeg bekymret meg sann over?
Jo, det skal jeg si dere... Når man blir stresset i situasjoner hvor man ikke har kontroll, men driver å øver seg på å få det - så må man ha stabile og rolige omgivelser - har du ikke det. Hva skjer da? Du mister den HELT! 
Her er hvorfor:

Yes! Den fryktede kjørelæreren, eller rettere sagt Hystericus Femina oversatt til Hysterisk kvinnemenneske (hystericus er liksomlatinen min).

Men, jeg kan forsåvidt skjønne henne godt - hun har like stor respekt for disse kjøretøyene som jeg har - og for en som egentlig er en ganske rolig og behagelig dame å være rundt - så måtte jo den første tiden med øvelseskjøring komme.. Driving was never the same again.
Men jeg tenker jo også at, stakkars dame så skremmende det må ha vert når jeg kjørte i 20 kilometer i timen og var litt for nært kanten på fartsdumpen. Eller de andre gangene jeg gjorde det i en type 40 km/t på en avsideliggendes vei hvor det passerte biler en hang i timen på de tidspunktene. Uavhengig hvor fort det går så er jo det kjipt om en bil på så mange kilo ender i grøfta. Det er ikke bare til å gå ut og plukke den opp og skader på en slik dings er jo svindyrt.

Nå som min lille angst for å kjøre er over, så gjelder det bare å ha fornuften på plass, og tenke sikkerhet. Så skal jeg nok ha fått lappen innen denne tiden på neste år om jeg engasjerer meg nok til det.

My defensiveness in life really helps me as a driver.

 

Har du stressa med øvelseskjøring?

Skrevet 13.11.2013. Ligger i kategorien Hverdag. 0 kommentarer
12

Hei alle sammen! Da har jeg opptatt mermaiding igjen.
Altså det er jo ikke noe jeg holdt på med aktivt før med hale, men jeg har prøvd meg litt samt svømmestilen har jeg vert aktiv med i flere år.
Det er morsomt, underholdende og du føler deg fri på bølgelengde meg alle disney flmene du har sett som barn.
#dreamcometrueDette er langt ifra en vanlig hobby i norge - men tenk deg om. Hvor mange ganger har ikke du sett filmer som barn, hvor du har drømt om å kunne være enten en prinsesse, en fe, eller en havfrue? La barndomsdrømmene komme i oppfyllelse - og jeg har egentlig oppfylt dem alle. Det er veldig deilig å kunne være fri til å være deg selv og utforske nye ting.
Barnslig? Langt ifra. Om noen skal mene det: I don't give a poop!
Om det er noe du kunne tenke deg, så er det ikke verre enn å prøve det. Og dette er noe jeg kan anbefale alle om du er åpen for nye ting, og ikke vil drive med noe på andres premisser, som også alle andre driver med.. Det er veldig ukult å være en del av den saueflokken. Men dette kan jo være ADHD meg som snakker.


foto: iamamermaid.com

Så dere.. Jeg tok med den nye halen min for testing på badeland, og atpåtil så måtte jeg naturligvis teste min GoPro til undervannsaktiviteten. And now I has proof! Mehee!
Videoen har allerede fått 6000 views! Kan du tenke deg?

I begynnelsen var det litt vanskelig ettersom dette er en rimelig finne med hale av plastikk og neopren - så jeg kunne minne om en krampebefengt laks smikkfull av rogn.
Jeh, det er en teknikk som kommer tilbake til deg fort. Og fy flate så morro det er! Halen er under utbedring atm.
Men, enjoy zhe video hvor jeg mermaider, og atpåtil hadde det veeeldig gøy i samme slengen =)Hva synes du?? :)

Klem 

Skrevet 12.11.2013. Ligger i kategorien Mermaiding. 12 kommentarer
hits