15

Ja, dere leste det jeg skrev. Dette er egentlig et veldig seriøst innlegg, bare slik at det er sagt på forhånd. Jeg prøver ikke å yte sarkasme eller gjøre narr av det mannlige kjønn. Dette er blodig alvor! *spiller intens bakgrunnsmusikk*
Det er ingen hemmelighet at vi jenter kan være litt.. Sta, påståelige og handler mer basert på følelser enn fornuft.
Men er dette egentlig sundt for oss? Overhodet ikke. Det som er viktig er å lære å kjenne seg selv, og ha en rasjonell holdning til forholdet sitt - vi jenter må rett og slett skjerpe oss på flere plan.
Det er ingen hemmelighet at menn er enkle vesener - og rema 100 kødder ikke der ass: det enkle er ofte det beste.

Nå som det er sagt så gjelder ikke dette utelukkende alle.

Her er de 10 vanligste (virkelige) grunnene til at gutta stikker 

1. Vi hører ikke etter. Når en mann sier noe, gi han da en sjanse til å få snakke. Hør på hva det er han har å si. Problemet er at noen ganger, eller ofte, så ender gutta opp med noen som får han til å føle det at han ikke vet hva han snakker om. De har ikke altid rett (og det har ikke vi heller), men de har meninger, og det går under huden på dem om de føler det at deres mening ikke er viktig. Hvem vil være med noen som det?

2. Vi hører for mye på vennene. Gutta forstår veldig godt behovet vårt for bonding mellom oss jentene, og vi vet alle det at et klokt hode som tenker utenfor boksen klarer å se ting ifra et klarere perspektiv enn den som sitter midt oppi det. Og jentekveld på byen det er ikke noe stress. Men når du begynner å la dine venninner's meninger gå for mye innpå deg og tar avgjørelsene for deg - så ender det ikke godt. Man må også ha litt fornuft inni bilder. Det er ikke altid lurt å fortelle alt til vennene sine - jenter har en tendens til å bli hysteriske og overreagere - dette kommer til å stresse deg og kan få et negativt utfall på måten vi vil takle dette problemet på. Gutta forventer jo naturligvis det at man snakker med sine venner om det man har på hjertet! ...bare vær forsiktig med hva du tar med deg tilbake til kjæresten din fra den samtalen.

3. Forholdet er ikke en familiesak. De prøver ikke å ta oss bort fra familien vår. Det er snakk om et forhold, ikke en kidnapping. Men allikevell, om gutta er modne nok til å dra hjemme i fra og la det som foregår mellom dere, bli mellom dere, er det da for mye å be deg om å gjøre det samme? Om man forteller sin mor og søster om hver eneste ting som skjer mellom dere, (og sjansen er der for at man feiltolker eller overreagerer) så vil jo ikke de like kjæresten spesielt mye. Kan man da klage over at de synes det er ubehagelig å dra bort til foreldrene dine?

4. Man er ikke siamesiske tvillinger. Vi må ikke ha kjæresten med på hver eneste ting vi gjør, og hvert eneste sted vi går. Det er det som gjør tiden man har sammen spesiell. Det er viktig å ha tid for seg selv - og når man først treffes så hadde jo man egne interresser og hobbyer? Slik skal det også kunne fortsette, men uansett ikke prøv å dra han med på ting hvis du vet at det bare blir deg og dine venninner som skal sitte å snakke om gutter, hår negler, mote, hvem som var utro mot hvem osv.. Da kan du like så godt skyte han først.

6. Å være selvstendig er helt supert - til en viss grad. Kall det gjerne ego, mannlig usikkerhet eller hva du nå vil. Men du kommer deg ikke unna det faktum at gutta er involvert med deg for mer enn sex (ja, det høres rart ut - men de er følelsesmessige vesener de også). Om man hele tiden forteller en mann (og gjerne viser han også) at vi kan gjøre absolutt alt alene, hva trenger vi en type for da? Enn så grunnløst det høres ut, så må de få fora egoet sitt litegranne (noen mer enn andre, men du tar poenget).

7. Å være for lite selvstendig er ikke noen god ting heller. Jeg vet det høres litt rotete ut nå iom. at dette netopp er nevnt, men det er en balanse mellom de to delene. Menn liker en jente som klarer å "handle her shit", for å si det rett ut, men fortsatt lar mannfolkene vite at det er noen punkter de må trå til for å assistere. Du er ikke et barn, og de forventer ikke at de skal måtte behandle deg som et. Om du kommer til en fyr for hver eneste lille ting og du ikke klarer å bestemme deg eller ta avgjørelser.... vel, en dag vil han ta avgjørelsen om å ikke komme tilbake.

8. Har ikke du noe fint å si? Ja, gutta de driter seg ut fra tid til annen, noen driter seg rett og slett loddrett ut (og det kan føles som om de gangene er veldig tett sammen) Men hva med litt creds? Gjør han ikke noe bra i det hele tatt? Jeg snakker ikke om å være nedlatende, eller å behandle han som en førsteklassing som klarer å holde fargene innenfor tegnelinjene: "ja, kjempebra christian!". Det er ingen som tåler å hele tiden bli kritisert. Psykologer kaller det "positiv forsterkning", mens menn kaller det å "gi dem en sjanse" eller den populære engelske frasen "give me a break".

9. Det er ingen fremtid i fortiden. Vi har alle gjort feil. Greien er at de må vi lære av, ikke leve i dem. Hvis kjæresten din gjør en feil, og du sier deg enig i å tilgi han for det, så må du nettopp gjøre det. Ikke ta det opp hele tiden (klarer du ikke å komme over det, så er ikke det et sundt forhold uansett og du burde vurdere å gå din egen vei). Om du hele tiden tar opp fortiden, så forbered deg på å omtale din kjære ganske snart, som en "eks".

10. Kanskje hans venner ikke vil være dine venner, men ikke vær en bitch om det av den grunn. Han kjente dem før han kjente deg. Han vet hvem de er og hvordan de er. Om en (eller flere) av hans venner er "playere" så er han nok ganske klar over dette. Du trenger ikke å minne han på det. Om du hele tiden kommer med negative kommentarer om de, så er det du egentlig gjør å vise usikkerhet, og, på en annen måte så utviser du mangel på tillitt til partneren din. Om han er med deg, og alt er bra mellom dere, ikke la hans venner's handlinger komme imellom dere. Han regner jo med at du klarer å tenke selv når du er med dine venner, og ikke lar deg påvirke av ting de gjør - det skal også gå begge veier.

 

Hva mener du? Føler du at dette var bra tips?

Skrevet 17.11.2013. Ligger i kategorien Tips & Triks. 15 kommentarer
8

Jeg hadde nemlig en samtale med en make-up artist som satt å sminket meg for en stund siden - og vi kom inn på emnet om rouge - noe jeg tydeligvis har brukt helt feil!

I tillegg snublet jeg over denne på kvinneguiden - og beskriver akkurat det make-up artisten fortalte meg, derfor bestemte jeg meg for å dele den med dere =)
Rougen kan nemlig være din største makeup-feil.

Rouge er et fantastisk virkemiddel, men kan også skape total makeupkatastrofe. Hvordan bruker man den riktig? Vi får eksperttips fra stylist Lene Tønnessen.

- Rouge er det lille ekstra som gir oss den gløden vi ønsker oss. Men det er kjempeviktig at du bruker den riktig, sier stylisten.

Pass på dette

Det er ikke tvil om at glødende, friske kinn er en favoritt. Men bruk av rouge kan også fort gå helt galt. For mye av det gode er den største fellen å gå i.

- Den vanligste feilen vi gjør er å bruke for mye rouge, og har du først påført for mye, er det vanskelig å få det av igjen. Ta derfor på litt og litt, anbefaler Tønnessen.

En annen feil mange gjør er å legge rougen på feil sted. Det er nemlig ikke bare èn måte å gjøre det på.

- For et best mulig resultat er det viktig å legge rougen riktig i forhold til ansiktsfasong. Det er mange som ikke vet dette og legger den på feil plass, forteller Tønnessen.

Finn ut hvilken ansiktsfasong du har og legg rougen der etter. Her får du stylistens råd!


Ovalt


Denne ansiktsformen kler det meste. Derfor har de med denne ansiktformen mange muligheter. Bruk gjerne rougen i eplekinnene, og juks deg til en litt bredere ansiktsfasong ved å dra den ut mot ørene. Husk å duse fargen godt ut!
Kjendiser med oval ansiktsform: Charlize Theron, Megan Fox og Kate Hudson.

Avlangt


Har du et langt ansikt er det lurt å legge rougen i eplekinnene og dra den ut mot ørene for å skape illusjonen av et bredere ansikt.
Kjendiser med avlang ansiktsfasong: Sara Jessica Parker, Ashlee Simpson og Gisele Bündchen.

Rundt


Få ansiktet til å se smalere ut ved å påføre rouge langs kinnbenene og opp mot ørene, og gjerne også ned mot nesetippen. Unngå å legge den midt på eplekinnene da dette vil gjøre ansiktet enda rundere.
Kjendiser med rund ansiktsfasong: Selena Gomez, Catherine Zeta-Jones og Cameron Diaz.

Hjerteformet


For å balansere ut en smal hake er det fint å legge rougen langt ned på eplekinnene for å lage en finere kontur i ansiktet.
Kjendiser med hjerteformet ansikt: Reese Witherspoon, Jennifer Lopez og Katie Holmes.

Firkantet


Bruk rougen midt på eplekinnene for å myke opp uttrykket og få fram de naturlige vinklene i ansiktet.
Kjendiser med firkantet ansiktsfasong: Demi Moore, Angelina Jolie og Jessica Biel.


Innlegg hentet fra min tidligere blogg.

Skrevet 02.04.2013. Ligger i kategorien Tips & Triks. 8 kommentarer
hits